top of page
Search

Kā saņemt maksimumu no intensīvā deju kursa


1. Izvēlies nodarbības, kas atrodas ārpus Tavas ‘komforta zonas’.

Jo neērtāk jūties attiecīgajā deju stilā un nodarbībā, jo vairāk skaidrs, ka tas ir nepieciešams tieši Tev. Baletdejotājam nebūs viegli džeza nodarbībā sākt kustināt gurnus, bet tam, kurš nekad nav improvizējis, nāksies atbrīvoties un radīt pašam savu kustību bāzi. Ja Tev stāv priekšā “ielekšana” svešā deju stilā, ievelc elpu, atrodi iespēju pasmaidīt par sevi un - aiziet! Spēja pielāgoties un plaša domāšana, prasme tikt pāri neērtības sajūtai noderēs ne vien jaunas horeogrāfijas apgūšanā, bet arī jebkurā citā dzīves situācijā.

2. Esi pozitīvs.

Mēs saprotam – nav viegli kļūdīties sveša pedagoga klātbūtnē, Tev neierastos apstākļos. Taču atceries, ka intensīvais kurss ir radīts, lai palīdzētu Tavai izaugsmei, tāpēc pozitīva attieksme ir daudz labāka nekā pukošanās uz sevi par neveiksmēm. Kļūdās ikviens. Tāpēc ņem vērā jebkuru piezīmi, kuru pedagogs velta kādam cita nodarbības dalībniekam, un mācies, mācies, mācies.

Sāc intensīvo kursu ar domu, ka Tev tas ir pa spēkam!

3. Paņem mājasdarbu.

Intensīvais deju kurss nav tikai jaunas tehnikas un jaunu kombināciju apgūšana. Mācoties kombināciju vai apgūstot elementus, mēģini saprast attiecīgā deju stila īpatnības un dejas valodu. Tver kopumu! Arī tad, ja nākamajā dienā vairs nespēsi atkārtot pusotras stundas laikā apgūto kombināciju, tev būs jaunas, plašākas zināšanas par dažādām dejas tendencēm.

4. Rūpējies par savu ķermeni.

Arī intensīvā kursa laikā guli 7-8 stundas diennaktī un neaizmirsti par ūdeni un pilnvērtīgu pārtiku. Atlicini laiku, lai ierastos pirms nodarbības sākuma un iesildītos.

Jā, un, iespējams, pirms intensīvā kursa ir vērts sevi iepriecināt ar jaunu sporta tērpu. Tici, tas strādā!

5. Izbaudi!

Tas ir vissvarīgākais – izbaudi šo nedēļu. Izbaudi iespēju iegūt jaunus draugus, satikt jaunus skolotājus un vairākas dienas no vietas darīt to, kas Tev tik ļoti patīk – dejot.

Uz tikšanos intensīvajā kursā "Dance Storm 2015" no 31.augusta līdz 4.septembrim!

Avoti:

4dancers.org

Web.tututix.com

Stepsnyc.com

35 views0 comments
bottom of page