top of page
Search

Kā izvēlēties deju stilu


Pirms sākt apmeklēt deju nodarbības, jāsāk ar deju stila izvēli. Ja nupat apmeklēji mūsu intensīvo kursu "Dance Storm", iespējams, šī izvēle jau izdarīta. Ja nē, būs par ko padomāt.

Tu droši vien zini, ka dejošana ir labs treniņš un lieliska izklaide. Ir arī dzirdēts, ka tā ir lieliska sociālā aktivitāte un izaicinājums Tavam ķermenim. Izplatītākie iemesli, kāpēc cilvēki dodas mācīties dejot:

  • socializēšanās

  • pāris vēlas iemācīties dejot

  • dejas kā alternatīva fitnesam

  • gatavošanās kāzām vai citām viesībām

  • lai dejotu klubos

  • interesē sacensības un medaļas

  • ir vēlme uzstāties

  • ir vēlme pilnveidot sevi kā mākslinieku

  • mīlestība pret deju

Kā tad lai saprot, kurš deju stils Tev ir īstais?

Iedvesma

Daudzi cilvēki iedvesmojas un izvēlas mācīties dejot, ja ir redzējuši citus cilvēkus dejojam – televīzijā, filmā, uz skatuves vai uz deju grīdas. Pirms piesakies nodarbībai, paskaties, kas notiek apkārt, iespējams, kāds cits deju stils iepatiksies vēl vairāk.

Mērķi

Padomā, kāpēc vēlies mācīties dejot. Vai Tavs mērķis ir piedalīšanās vērienīgā mūziklā? Vēlies kļūt par kādas popzvaignzes fona dejotāju? Tavi mērķi palīdzēs izvēlēties stilu. Ja vēlies ar laiku kļūt par profesionāli, tad, visticamāk, ir vērts izvēlēties uzreiz vairākus deju stilus, noteikti iekļaujot klasiku (baletu). Ja gribi piesaistīt uzmanību klubā uz deju grīdas, varētu derēt hiphopa nodarbības. Ja dejoji bērnībā un tagad vēlies atsākt, iespējams, gribēsi palikt pie iepriekšējā deju stila.

Draugu pieredze

Vai Tavā paziņu lokā jau ir kāds, kas apgūst kādu deju stilu? Izvēli var atvieglot saruna ar šo cilvēku vai apvaicāšanās kādā interneta forumā.

Pamēģini!

Ja nu nepavisam nezini, kādu deju stilu izvēlēties, palīdzēs eksperiments. Pamēģini vairākas nodarbības. Iespējams, rezultāts Tevi pārsteigs. (mūsu studijā pirmā nodarbība ir bez maksas)

Te būs pāris testi. Varbūt rezultātu nevarēsi pieņemt kā absolūto patiesību, taču tā ir iespēja vēlreiz visu apdomāt un palūkoties uz savu izvēli no malas.

Un vēl kāds padoms - mūsu studijā ir nodarbība, kas saucas 'mūsdienu deju stilu mix'. Ja nekādi nespēj izvēlēties starp 'house' un 'showdance', 'jazz' un 'vogue', iespējams, jānāk tieši uz šīm nodarbībām un jāmeģina "izgaršot" vairākus deju stilus vienlaicīgi.

346 views0 comments
bottom of page